Elite

For dig der gerne vil gøre en ekstra indsats eller er direkte satsende eliteløber er der forskellige ekstra tilbud.

Allerød OK har ambitiøse sportslige mål, der sættes hvert år på generalforsamlingen.

I Allerød OK finder du mange ligesindede – folk, der er super ambitiøse med deres idræt og giver den en ekstra skalde.

Allerød OK er i 1. division. Et resultat af mange års indsats – ikke rettet mod at nå i første division; men mod at have knaldgode medlemstilbud, træninger, fælles ture, konstant og vedholdende rekruttering og sidst men ikke mindst fremme et super godt samvær medlemmerne imellem. Vi har et godt sammenhold, nyder at dyrke vores sport på hvert vores plan og ambitionsniveau og stiller op når det gælder.

Talent Center Sjælland

TC (talent center) træning er for dig, der vil noget mere o-løb!

TC’et har samarbejde med Juniorlandholdstrænerne og er et springbræt til dette hold.

TC’et tilbyder o-teknisk træning, løbeteknik, testløb og teori. Den sidste onsdag i hver måned vil der, efter løbet, være fællesspisning og teori. Teorien kan være oplæg til f.eks. DM’er, testløb, forebyggelse af skader og hvordan bruges et GPS ur.

Træningerne i TC’et foregår hver onsdag med enkelte weekend træninger og ture til f.eks. løb i Sverige.

Løberne i TC er typisk 15-18 år.

Du kan blive inviteret med fra efteråret i det år, hvor du fylder 14 år. Og er det noget, som du synes om, så bliver du fast deltager fra det år, hvor du fylder 15 år.

Træning i TC regi finansieres af DOF og de enkelte klubber. Allerød OK betaler hele beløbet for løberen – ingen egenbetaling. Klubben har derfor en forventning om regelmæssig deltagelse og at TC ’et er et supplement til den øvrige træning. Planlægning af dette sker i samarbejde med klubtræneren eller den personlige træner.

Til at starte med er det ikke nødvendigt at have en personlig træner, men når det bliver nødvendigt, er klubben behjælpelig med at finde en sådan.

Allerød OK er p.t. repræsenteret i TC styregruppen ved John Høegh Petersen.

Du er meget velkommen til at kontakte John (hoejbo@mail.dk) eller din klubtræner, hvis du vil vide noget mere. Du er også velkommen til at kigge på TC hjemmesiden – her kan du se, hvem der lige nu er TC løbere og hvilke træningspas, der tilbydes.

Sammen kan vi nå stjernerne !

Styrketræning

I vinterhalvåret har klubben fælles styrketræning/gymnastik i fællesskab med Allerød Skiklub. Træningen foregår fra Skovvang skolens gymnastiksal tirsdage fra kl.18.00 – 19.30.

Intervaltræning

Vi har en aftale med Blovstrød Løbernes ungdoms- og elitehold om at løbe intervaller sammen med dem. Det er primært med start fra Skovvang Stadion. På holdet løber i forvejen et par orienteringsløbere fra andre O-klubber.

Der løbes opvarmning på ca. 4 km og herefter løbes forskellige former for intervaller, korte eller lange, men som regel altid tidsstyret intervaller, dvs.at gruppen kan holdes nogenlunde samlet uanset fysisk niveau. I alt ca. 20-30 min. intervaller. Herefter er der afjogning.

Niveauet for deltagerne på holdet er fra 15 min. – 23 min. på en 5 km konkurrence. Normalt deles holdet i to grupper, så spredningen ikke bliver for stor. Opvarmningstempoet er ca. 5 min. pr. km. Yngste deltager er knap 14 år og ældste ? – man skal bare kunne klare tidskravet og den samlede distance 🙂

Forventet afgang fra stadion er kl. 17:30. Træningen slutter ca. kl. 18:45.

Udenlandske Konkurrencer

Vi har indgået samarbejde med de andre Nordsjællandske klubber om en fælles klub Copenhagen-O når vi deltager i Sverige specielt til stafetter. Læs mere her

Klubben yder samme tilskud til disse ture som til klubture.