Minitræning

MINITRÆNING FOR SEJE PIGER OG DRENGE FRA fra 8-12 ÅR

Minitræning er Allerød Orienteringsklub’s børn- og ungetræning i alderen 8-12 år. Den afvikles som regel sammen med Ungdomstræning (unge fra 13-20 år).

Vi mødes hver mandag kl. 17:15 til kl. ca. 19:00 et sted i eller i nærheden af Allerød – se klubbens kalender hvor mødested er.

Program for Minitræningsholdet

Begynder og let orientering for de 8-12 årige, samt begyndere indtil de er klar til mellemsvær orientering.

Instruktion før løb

Vi har fokus på at lære børnene de grundlæggende principper for at finde vej med kort og kompas. Men programmet indeholder både leg, skovtilvænning, springe over grøfter, fartleg i skoven, simple orienteringsløbs lege og øvelser med kort og kompas, styrke motorikken – ting der gør børn fysisk stærkere og mere modne.

Sociale relationer

I Allerød OK gør meget ud af at skabe den sociale relation. Det er 10 gange sjovere at gå til en sport, hvis man socialt i gruppen også fungerer godt sammen. Derfor har vi fællesspisning den 1. mandag i måneden.

Det er leg. Det er sjovt og det er hyggeligt.

Det sociale bliver også styrket ved bl.a. at tage på ture sammen, tage til konkurrencer sammen og lave sjov til træningen.

Løb og leg sammen er normen

Vi ser også at det hjælper på at styrke de sociale relationer med hjælp fra forældrene. Det kunne f.eks. være at hjælpe os med at tage initiativ til fælles arrangementer, såsom en tur i biografen eller Halloween fest.

Ude i alt slags vejr

Vi gennemfører træningen i al slags vejr – dog ikke i tordenvejr. Så tag gerne skiftetøj med, så du kan få noget tørt tøj på efter træningen.

Klubtræningen om torsdagen

Udover vores faste træning om mandagen, så har du også mulighed for at deltage i klubtræningen om torsdagen i sommer-halvåret – som primært er for unge og voksne.

Træningen foregår i forskellige skove på Nordsjælland. Der vil være baner i forskellige sværhedsgrader. Hvis du ikke kan løbe selv, så kan du tage din mor eller far med.

Find mødested for torsdags træningen i klubkalenderen her.

(Opdateret 4. august ’22 AM)

Comments are closed.