Træning

KLUBTRÆNING I ALLERØD OK

I Allerød OK har vi en lang række træningstilbud – der er stort set aktivitet hver dag igennem hele ugen – hele året rundt.
Nedenfor ser du en oversigt med de faste træninger – og derudover kan der foregå andre arrangementer.

Træningsoversigt

I skemaet herunder fremgår den ugentlige træning i klubben. Vi har fast træning for børn, unge, voksne, familier, MTBO ryttere, styrketræning og adventure racere. Tidspunkterne angiver enten et fast mødetidspunkt (mødt omklædt og klar) eller en startperiode, hvori du kan starte ud på din bane.

Klubtræning om torsdagen

eliteløber_allerød-orienteringsklub

Træningerne foregår i sommer-halvåret i samarbejde med Farum, Ballerup OK og Kildeholm OK. Træningerne er i skovene omkring Allerød og Farum. 

Der er altid 3 baner:

  • Let ca. 3 km – en almindelig bane på et almindeligt kort, hvor man kan nøjes med at følge stier, grøfter, bevoksningsgrænser, hegn eller andre ”linjer” for at finde poster. Denne bane er både for ungdomsløbere og nybegyndere (voksne).
  • Mellemsvær ca. 4 km – oftest med et teknisk moment, men på almindeligt kort. Denne bane er et mellemtrin mellem let orientering (hvor man kun følger ledelinjer) og svær orientering (hvor man primært løber uden for stier). Derfor har de fleste stræk på denne bane to vejvalgs-muligheder: et sikkert langs med ledelinjer og et mere udfordrende lige-på-vejvalg. Denne bane er til de rutinerede ungdomsløbere og voksne, som har løbet o-løb et par gange.
  • Svær ca. 6 km – altid med et teknisk moment, oftest på kort, hvor en del signaturer er fjernet (f.eks. kort uden stier eller kurvekort). Der trænes primært basis-færdigheder, såsom brug af kompas, kurveforståelse, kortlæsning, forenkling – alt det man skal kunne på en svær bane. Denne bane er for de rutinerede løbere.

Første instruktion til dagens træning er kl. 17:15, derefter ca. hver 15. minut. Er du ny i klubben eller har behov for et lift, så kontakt coach på coach@alleok.dk. Hold øje med klubkalenderen for eventuelle ændringer.

Vintergymnastik

Vintergymnastik afholdes i samarbejde med Allerød SkiKlub og foregår hver tirsdag kl. 18:00 i vinter-halvåret (fra efter efterårsferien i uge 42 indtil påske). Gymnastikken er grundlæggende styrketræning med fokus på ski- og løbe-øvelser. Du kan være med fra 12 år. Vi mødes i den lille gymnastiksal på Skovvangskolen. Hold øje med klubkalenderen for eventuelle ændringer.

Mentorordning

For nye medlemmer tilbyder klubben en “mentorordning”, hvor du har din egen personlige træner til at lære dig de fundamentale begreber og procedurerne i o-sporten. Er du ny i klubben og gerne vil høre mere om vores mentorordning, så kontakt coach på coach@alleok.dk.

Træningssamarbejde med NOSK (Nordsjællands Outdoor Sports Klub)

En del kombinere orienteringsløb med adventure race, og derfor er vi i Allerød OK stolte af at have et tæt samarbejde med NOSK. Du har derfor mulighed for, som medlem af Allerød OK, at deltage i NOSK’s træning. NOSK har træning om onsdagen fra kl. 18 – 20. Mødestedet er nyt for hver gang. Se her for mere info. Disciplin: Alt fra MTB, Løb, Kajak, Kano, Klatring, Svømning, Orientering, Trekking, Mini Race, Duatlon osv.

Ved teknisk eller udstyr krævende træninger f.eks. klatring og kajak skal du tage fat i træneren inden – så der også er sikret udstyr til dig.

Cannonball-træning er et koncept, hvorpå der er træninger udover det normale. De foregår alle andre dage end onsdag, og fordi der bliver gjort lidt ekstra ud af det, kan de godt vare i få timer eller flere timer. Det kan f.eks. være lær at fixe din MTB, løbeteknik, SWIM run konkurrence, styrketræning for løbere eller en nat trekking. Se mere i kalenderen her, hvor og hvornår.

Comments are closed.