Træning

Træning i klubben

I Allerød OK har vi en lang række træningstilbud – der er stort set aktivitet hver dag igennem hele ugen – hele året rundt.
Nedenfor ser du en oversigt med de faste træninger – og derudover kan der foregå andre arrangementer.

Træningsoversigt

I skemaet herunder fremgår den ugentlige træning i klubben. Vi har fast træning for børn, unge, voksne, familier og MTBO ryttere. Både hvis du her nybegynder eller er erfaren o-løber. Tidspunkterne angiver enten et fast mødetidspunkt (mødt omklædt og klar) eller en startperiode, hvori du kan starte ud på din bane.

Kalender

Se en oversigt over alle Allerød Orienteringsklubs planlagte træninger i klubbens kalender: Ser her

Klubtræning om mandagen

Klubtræning om mandagen foregår hele året rundt. Træningen er målrettet børn, unge og voksne begyndere, men familien er også velkommen til træning.

Faktisk vil vi gerne have, at børnene tager familiemedlemmer med. Primært fordi at orienteringsløb er en dejlig aktivitet at have sammen som familie, og så kan forældre også hjælpe med små opgaver en gang imellem efter lyst.

For voksenbegyndere er mandagstræningen et godt sted at komme igang, fordi der er hjælp og vejledning til at få den grundlæggende teknik på plads på en struktureret måde.

Der er både lege og orienteringstræning til alle niveauer af uddannede trænere. Der vil til alle træninger være orienteringsbaner målrettet grupperne der deltager i træning. Fra begynder/lette baser til børn og begyndere til svære baner med særlige momenter målrettet ungdomsløberne.

Se mere under børnetræning og ungdomstræning under “Børn og unge” menuen.

Klubtræning om torsdagen

eliteløber_allerød-orienteringsklub

Træningerne foregår i sommer-halvåret i skovene omkring Allerød. 

Der er typisk 3 baner og nogle gange flere:

  • Let ca. 3 km – en almindelig bane på et almindeligt kort, hvor man kan nøjes med at følge stier, grøfter, bevoksningsgrænser, hegn eller andre ”linjer” for at finde poster. Denne bane er både for ungdomsløbere og nybegyndere (voksne).
  • Mellemsvær ca. 4 km – oftest med et teknisk moment, men på almindeligt kort. Denne bane er et mellemtrin mellem let orientering (hvor man kun følger ledelinjer) og svær orientering (hvor man primært løber uden for stier). Derfor har de fleste stræk på denne bane to vejvalgs-muligheder: et sikkert langs med ledelinjer og et mere udfordrende lige-på-vejvalg. Denne bane er til de rutinerede ungdomsløbere og voksne, som har løbet o-løb et par gange.
  • Svær ca. 6 km – altid med et teknisk moment, oftest på kort, hvor en del signaturer er fjernet (f.eks. kort uden stier eller kurvekort). Der trænes primært basis-færdigheder, såsom brug af kompas, kurveforståelse, kortlæsning, forenkling – alt det man skal kunne på en svær bane. Denne bane er for de rutinerede løbere.

Første instruktion til dagens træning er kl. 17:15, derefter ca. hver 15. minut. Er du ny i klubben eller har behov for et lift, så kontakt coach på coach@alleok.dk. Hold øje med klubkalenderen for eventuelle ændringer.

Vintergymnastik

Vintergymnastik afholdes i samarbejde med Allerød SkiKlub og foregår hver tirsdag kl. 18:00 i vinter-halvåret (fra efter efterårsferien i uge 42 indtil påske). Gymnastikken er grundlæggende styrketræning med fokus på ski- og løbe-øvelser. Vi mødes i den lille gymnastiksal på Skovvangskolen. Hold øje med klubkalenderen for eventuelle ændringer.

Mentorordning

For nye medlemmer tilbyder klubben en “mentorordning”, hvor du har din egen personlige træner til at lære dig de fundamentale begreber og procedurerne i o-sporten. Er du ny i klubben og gerne vil høre mere om vores mentorordning, så kontakt coach på coach@alleok.dk.

Comments are closed.