Danish Spring – gode AOK resultater

Theis på Langdistancen til Danish Spring 2021

Theis på Langdistancen til Danish Spring 2021

Danish Spring blev afholdt denne weekend, med sprint fredag, mellemdistance lørdag og langdistance søndag. Løbene var sidste testløb til JWOC og EYOC, samt WRE for senior-løberne.

Fredagens sprint blev afholdt i Farum, med postrige baner, men dog ikke af allerstørste sværhedsgrad, så tempoet var højt og gjorde det svært at holde koncentrationen. I Junior Elite klassen blev Theis 2’er, 22 sekunder efter, og Oscar 4’er, 35 sekunder efter. I dameklassen blev Amalie nr. 10, 1:53 efter. I M16 løb Mads Christian og Erik sig ind på hhv. en 4. og 6. plads.

Lørdagens mellemdistance bød på baner med vindertid på ca. 30 minutter, og masser af poster i Grib Skov. I Senior Elite klassen løb Lasse FT sig ind på en 12. plads i et internationalt felt, der bl.a. indeholdt deltager og medalje-vindere fra EM og VM i år. I Junior Elite klassen gentog Theis en 2. plads, i tiden 30:15, blot 1:39 efter Jacob Steinthal fra FIF Hillerød. Hos pigerne var Amalie og Hedda med, hvor de kæmper med konkurrenter, der er op til 3 år ældre. De kom igennem på hhv. 9. og 15. pladserne. I W16 løb Frida sig ind på en 3. plads, blot 2:45 efter på 34:47, hvor hun også løber mod konkurrenter, der er op til 2 år ældre. I M16 var Mads Christian, Johannes og Erik i mål på hhv. 3, 5 og 6 plads. I M14 gjorde Tore indtog på pallen med en flot 2. plads.

Søndagens langdistance bød på udfordrende baner med mange poster i Søskoven, en del af Grib Skov op til Esrum sø. Den varme og til tider også våde sommer har gjort undervegetationen høj, mandshøje bregner og masser af højt græs gjorde banerne tunge og posterne gemte. I Junior Elite klassen løb Theis sikkert og lidt defensivt, hvilket var nok til en 5 plads, i tiden 31:17:25, 5:39 efter, som 3. dansker i feltet. Hans kæmpede sig rundt på en 12. plads. Hos pigerne var Amalie og Hedda med. De kom igennem på hhv. 8. og 14. pladserne. I W16 løb Frida sig ind på en 4. plads. I M16 var Mads Christian, Johannes og Erik i mål på hhv. 2, 5 og 6 plads.

Danish Spring er en af udtagelsesløbene til Junior VM (JWOC, 17-20 årige) og ungdoms EM (EYOC, 15-16 + 17-18 årige) her senere på året. Med blik på Junior VM har Theis gjort sig rigtig godt bemærket denne weekend, med 3 gode, stabile løb. For ungdoms EM har også Mads Christian vist stabilt gode resultater i M16 denne weekend. Men også andre er i spil til EYOC, f.eks. Oscar og Amalie i 17-18 klassen. Vi krydser fingre for deres udtagelse her senere på ugen! Og at både JWOC og EYOC vel at mærke bliver afholdt!

DOF’s hjemmesider indeholder også pressemeddelelser for de tre løb med gode artikler, de kan findes her:

Comments are closed.