Allerød-løbere nummer 9 ved ungdoms-EM

Den 22. -24. juni blev der afholdt ungdoms-EM – European Youth Orienteering Championship (EYOC) i Szczecin i Polen hvor 3 løbere fra Allerød Orienteringsklub var udtaget til ungdomslandsholdet.

Mandag den 24. juni stod på stafet, hvor hvert hold består af 3 løbere. Det var her den bedste placering til allerødløberne blev hentet med en flot 9. plads i klassen H18, hvor Johannes Marager startede godt ud på 1. tur og Erik Grønborg Nielsen kunne løbe holdet i mål på 3. tur til en flot 9. plads.

Lørdag var der langdistance på programmet hvor der skulle løbes i de hårde polske bakker. Bedste resultat for Allerødløberne var Erik, der løb sig i top20 med en flot 16. plads i klassen H18, mens Amalie Engelund Broman kæmpede sig igennem i det fysisk hårde terræn til en 72. plads i klassen D16. Den sidste allerødløber Johannes havde desværre fejlklip og blev diskvalificeret

Søndag stod på sprint i den gamle bydel i Szczecin. Allerødløberne klarede sig også godt denne dag, og igen var det Erik der stod for den bedste placering af allerødløberne med en 27. plads i H18-klassen, men kun 1:25 min. efter vinderen. Johannes blev nr. 78 i samme klasse. I D16 klassen løb Amalie sig til en fornem 43. plads i klassen D16.