DM Lang: 3 guld, 1 sølv og en bronze

Søndagen i dag stod på Danske Mesterskaber på den klassiske lange distance, som historisk set har været betragtet som den mest prestigefyldte distance. Det fandt sted i Grib Skov – Søskoven, den østlige del af Grib skov, der ligger ud mod Esrum Sø. Grib Skov er en letløbt skov, der er ikke specielt mange bakker, og der er masser af åben bøgeskov, hvor man kan løbe hurtigt og tage den direkte vej mellem posterne. Det kunne man se på banelængderne i dag, der var i den lange ende. For eksempel, Junior-drengene i H18 og H20 havde en bane på 13.8 km.

Oscar fortsatte sin gode stime og løb hjem med en guld-medalje i H16 – men også kun på et hængende hår. Cirka midt på banen, hvor Oscar ligger forrest med et halvt minuts forspring, så smutter det ved post 10, hvor Oscar mister 3 minutter. Men med strækvindere på de sidste 8 poster samt et par småmis af de nærmeste konkurrenter, er Oscar lige præcis i stand til at hive sejren hjem, med blot 5 sekunder!

Amalie i D16 fik et superflot resultat og kom hjem med en sølv-medalje, blot 1:21 op til den ofte suveræne Sigrid fra FIF Hillerød. En supertid på det lange stræk til post 3 lagde grunden til det gode resultat.

I D55 løb Anne sig til endnu et DM-guld, med mindste mulige margin på blot 1 sekund. Et par misser undervejs var tæt på at koste guldet, men også for Anne holdt det lige.

Jens Knud løb sig til en lidt mere sikker DM-guld i H50, med 3:09 ned til den evige rival fra OK Snab.

Jesper løb et stærkt løb i H45, og måtte se sig slået med blot 2 minutter af et par gamle landsholds-kendinge, hvilket var nok til en bronze.

Frida og Mads Christian havde til gengæld ikke sekunderne på deres side. Frida blev nr. 4 i D12, med blot 19 sekunder op til guldet, så ærgelsen var stor, specielt fordi en dum fejl ved post 6 kostede over et minut. Mads Christian blev tilsvarende nr. 4, og også her var der ærgelse over et par fejl, som kostede lidt for meget tid.

Comments are closed.