DM Lang 2020 – 7 Medaljer, Theis vinder suverænt H18

Den klassiske lange distance blev afgjort Lørdag d. 13/9 i skovene syd for Aabenraa, Hjelm Skov, Årup Skov og Aabenraa Sønderskov. Også dette stævne blev afviklet under de specielle Corona-vilkår, som året i år har været underlagt – dvs. uden stævneplads og den sædvanlige stemning omkring målområdet.

DM-Lang 2020 H-18 bane omkring målområdet

DM-Lang 2020 H-18 bane omkring målområdet

Skovene syd for Aabenraa er kuperede, med masser af tæt skov og brombær, som gør skoven svær at navigere i. Sammen med det lidt våde efterår, som har gjort den lerede jord godt våd og blød, så skoven var godt tung at løbe rundt i. Så det var en fysisk hård konkurrence.

Theis stod for dagens helt store præstation. Han vandt den stærke H18 klasse med næsten 6 minutter til nr. 2. En tid som faktisk havde været nok til en 2. plads i H20 klassen, som løb samme bane. Theis’ træning har givet ham et godt fysisk overskud, og med et teknisk vel gennemført løb, så var der ikke meget at stille op for hans konkurrenter.

På den lange herre bane i H21 var Emil og Mikkel M på startstregen, og de 17.6 km viste hvor hård skoven var at løbe rundt i, hvor Mikkel løb lige under 2:30 og Emil lidt over, et stykke ned til vinderne. Det var et par godt brugte gutter, der kom i mål.

Johannes og Mads Christian

Johannes og Mads Christian

I de lidt yngre klasser sørgede Frida i D14 for at løbe på præcis samme tid som sin “ærkefjende” Laura fra OK Pan i Århus, så Frida og Laura måtte dele guldet mellem sig. Kamma (OK Øst) løb sig ind på en flot og sikker bronze plads. I H14 skulle løbet afgøres mellem Mads Christan og Johannes. De lå meget tæt gennem hele banen. På post 13 var Johannes blot 25 sekunder foran Mads Christan, men på vej til post 14 laver Johannes en mindre fejl, der koster et lille minut, og det er nok til Mads Christian, som i mål vinder med 29 sekunder foran Johannes. Erik løb også et godt løb, og kom ind på en flot 4. plads. Et rigtigt flot løb af de tre drenge! I D16 løb Amalie et rigtig stabilt løb, hvilket rakte til en bronze-medaljer, med et halvt minut op til sølvet.

I de ældre årgange tog Anne i D55 endnu en guld, så hun har indtil videre taget guld til alle DM’er i år. Jens Knud i H50 løb også hjem med guld.

Comments are closed.